Huzatfokozó műszaki leírásahuzatfokozo_03

A turbina és a tengely megfogatása minden esetben 3 ponton történik (120°-ban) a stabilabb, kiegyensúlyozottabb forgás biztosítása érdekében. Így erős, akár orkán erejű szél esetén sem tud a huzatfokozó beremegni, túlpörögni, hiszen a 120°-os rögzítéseknek köszönhetően a huzatfokozó szerkezeti felépítése bármilyen égtáj felől érkező széllel szemben meg van támasztva.

Éppen ezért érdemes elkerülni a 180°-onként, azaz mindössze két ponton rögzített turbinasapkás kivitelű termékeket, hiszen azokat egy erős, a rögzítésekre merőlegesen érkező szél könnyedén megkárosíthat a kulcsfontosságú támasztások hiányában.

Termékünk nem tartalmaz forgóalkatrészeket (például tűgörgőscsapágyat), ehelyett támasztó siklócsapágy található benne, amely egy 12 mm-es körátmérőjű tengely forgását biztosítja. A tengely és a turbina összeszerelve csak együtt mozoghat.

A korábban említet 180°-onként rögzített termékekben 6 mm vékonyságú tengely van, amely a hiányos támasztásnak köszönhetően erős oldalirányú szél hatására eldeformálódhat, s működésképtelenné válhat.

A huzatfokozó turbina hatékonysága, teljesítménye az elhelyezés magasságától is függ. Célszerű minél magasabban (közvetlenül a tetőgerinc fölé) elhelyezni, ügyelve arra, hogy ne kerüljön szélvédett helyre, így a szél minden éghajlati irányból könnyedén forgásba tudja hozni a huzatfokozót. A forgás következtében a kéményben, csőjáratokban vákuum, illetve kényszerhuzat keletkezik, amely biztosítja az állandó légcserét, a füstgázok eltávolítását.

huzatfokozo_04A turbinalapátok rögzítése ponthegesztéssel van megoldva, így törekedve a kiegyensúlyozásra, és a lehető legkisebb tömeg elérésére. Ennek köszönhetően a turbinasapka érzékenyebbé válik a légmozgásokra, könnyedén forgómozgásba jön kisebb szelek esetén is.

A turbina és a szerelő adapter anyaga rozsdamentes-saválló koracél, mely ellenáll a kiáramló gázok okozta kémiai folyamatoknak, így időjárásálló és hosszú élettartalmú. Tűzálló-hőálló, akár 200°C-ig is. Termékeinkre 3 év garanciát vállalunk!

Termék információk:

Tulajdonsága: Huzatnövelő

Anyaga: Rozsdamentes-saválló lemez
Hőálló: max. 200 ˚C-ig

Megfelelőségi nyilatkozat CE tanúsításhoz
Forgalmazott termék megnevezése: GRAVI-SZELL huzatfokozó turbina
Megfelelőségi tanúsítvány száma: GSZ/TCE/540726/2010